Friday, July 3, 2015

Silver Ring 925 plated with platinum for SALE! [C-series]

Dibebel oleh Nahdatul Izah
Reactions:  
3 orang pembebel Links to this post
Assalam kawan-kawan,

Berita baik untuk penggemar aksesori Silver dan Platinum.

Dan juga berita baik kepada mereka yang tengah mencari hadiah sesuai untuk si dia.

Cincin silver 925 plated with platinum is now up for SALE!

This edition will introduce COUPLE RING SET. It's an opportunity to grab for you and your partner!

Elfi 925 Silver Couple/Engagement Ring C2 | King & Queen


RM 119.00*



Elfi 925 Silver Couple/Engagement Ring C1 | The Matched

RM 99.00*

* Harga dipaparkan tidak termasuk caj penghantaran.

Kalau berminat boleh hubungi saya (Izah) melalui kaedah di bawah;

Email : missnimy81@gmail.com
Wechat : nahdatulizah







Sunday, May 31, 2015

Blank

Dibebel oleh Nahdatul Izah
Reactions:  
0 orang pembebel Links to this post
Dear blog,

I am sorry to keep you away from me. 

Unfortunately I was so busy with my study and my workload.

At the same time I was busy with my personal problem also.

Well that is life.

Nothing is easy to survive in real life.

Sunday, August 17, 2014

Job Counter Offer - Berbaloi ke?

Dibebel oleh Nahdatul Izah
Reactions:  
0 orang pembebel Links to this post
Assalam bloggers / readers,

Masih dalam mood hari raya. Jadi rasanya belum terlambat lagi aku ucapkan;

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1435H

Kepada ahli keluarga, sahabat handai, rakan taulan, saudara mara dan sesiapa yang mengenali diri ini, aku mohon maaf sekiranya ada percakapan, perbuatan atau penulisan yang boleh menimbulkan marah, rasa tak selesa dan terasa hati di kalangan kalian. Sesungguhnya yang buruk itu datang dari aku sendiri, akan tetapi yang benar-benar baik itu datang dari Allah.

Perenggan di atas hanya pembuka, walhal entry kali ni berkaitan dengan tajuk di atas. Pada mereka yang bergelar atau pernah bergelar pekerja mesti tau apa maksud 'job counter offer.'

Tak paham jugak? Ok senang cite job counter offer ni adalah peluang yang current employer boleh offer sekiranya korang nak nak tinggalkan current company. Peluang tu boleh datang dalam bentuk salary increment, higher position in company, or reduction of current workload.

In what circumstances pulak pekerja ni boleh di counter offer?

Below is the reason (based on my experience);
1. You are an experience worker.
2. You are key person for that particular task.
3. Company do not have enough worker. Nak hire new manpower consume time.
4. Company policy.
5. Bos sayang bangat! (sebab bos tak tau buat keje kite tu. Hihihi)

Anyway, ada jugak reason lain kenapa seseorang itu di counter offer. But the question is do you accept the offer?



I think it depends on individual assessment. There is no rule of thumb about counter offer dalam dunia orang makan gaji ni. For some reasons, people will accept the offer based on their thought and how the bosses can convince you about staying in the current company. If the current company can offer you better than the future company, then it should be worth it to accept the counter offer.

But ada jugak people yang consider about working environment. What if the future company has worst working environment compare to the current company? Ye la, nak kene carik kawan baru, nak kene suit with new terms and condition, pastu nak carik chemistry dengan bos baru. At the same time nak buat keje baru. So something that need time to develop. Bila difikirkan the challenges to be faced, so better accept the counter offer.

There are two majors re-consideration that people might think when come about counter offer. Again, your decision is giving the counter offer either worth it or not.

Tepuk dada, tanya minda. Dan tanya selera jugak.

Tuesday, May 27, 2014

Dove Chocolate : Now I can resume to eat them!

Dibebel oleh Nahdatul Izah
Reactions:  
2 orang pembebel Links to this post
Assalam bloggers / readers,

Rentetan dari cerita dua minggu lepas.

Lepas duk melilau cari orang yang boleh menjawab complaint aku, akhirnya Marketing Manager of Mars Malaysia telah menjawab email aku. After she emailed me, immediately aku buat non conformity report, ala-ala NCR gitu. (Poyo tak?? Huhuhu) dan sent to her. Luckily she understand my problem and promised me to give compensation for the damage I had. But the thing I respect Mars was she immediately apologize to me because of the finding. Tak macam Cadbury yang sombong tak mau mintak maaf tu.



From our conversation, as their immediate action, Mars Malaysia checked available stock at Econsave Batu Berendam. Macam product recall la kot. At the same time, dia akan check all the raw materials in their stock and also the chocolate at their premises. Pastu die mintak aku return balik coklat yang ade worms tu untuk dieorang buat analysis.

Of course dalam complaint aku tu aku mintak ganti rugi, even beli satu bar je pun. But I don't expect they gave a dozen of Dove chocolate in return. Yummy! Dapatlah stock coklat seminggu. Hehehe.


Sorry it was supposed to be 12 bars in a box, tapi aku dah buat pengagihan pada kawan-kawan di opis. Tinggal cuma 3 aje. Hehehe

Ni betul fresh batch die bagi aku. Expired sampai hujung tahun. Nah!

Checked! No pig DNA in this chocolate.

Aku dah distribute more than half the Dove chocolate to my colleagues. Alhamdulillah they like it! Suka tengok memasing happy makan Dove chocolate. I recommend them to eat this chocolate since I doubt Cadbury chocolate.

I am going to eat this chocolate tonight. Hehehe. 

 

NahDaTuLiZaH & Safety Boot Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea